Hjärtebarnsloppet den 5 juni 2016:  Spring med hjärtat för hjärtebarnen!

 Varmt välkommen till Hjärtebarnsloppet den 5 juni 2016 för att springa eller gå på ditt sätt och i din takt tillsammans med andra som vill stödja hjärtebarnen och deras familjer! Alla är välkomna! Detta är ett välgörenhetslopp till förmån för barn och ungdomar som lever med hjärtfel! Banan är även framkomlig för rullstolar och barnvagnar.

 Varje år får 1000 familjer beskedet att deras nyfödda barn har ett hjärta som inte fungerar som det ska. Med Hjärtebarnsloppet vill vi bidra till att hjälpa hjärtsjuka barn och deras familjer till ett bättre liv.

 Vi springer och går tillsammans – med hjärtat för hjärtebarnen!

Banan & starttid
Banan är 5 km och de finns 2 olika klasser. Springa eller Gå. Du tar dig runt på ditt sätt i din takt. Det kommer att finnas tidtagning.  Starten går på Östermalms IP och målgången är på Stadion. Söndagen den 5 juni kl. 15:30.  Starten går efter mini-maran, så har du barn som också vill delta kan de vara med i mini-maran. Läs mer om den här>>> 

Anmälningsavgiften är 250 kr per person
Detta är ett välgörenhetshetslopp. Du har därför möjlighet att höja ditt belopp med 100 eller 200 kr när du anmäler dig. Alla intäkter från deltagaravgifterna går oavkortat till Hjärtebarnsfonden. Rekommenderad ålder för att delta i Hjärtebarnsloppet är minst 13 år.

omgjort_knapp


Arrangörer
Vi som arrangerar Hjärtebarnsloppet är Hjärtebarnsföräldrar! Vi har gemensamt att vi brinner för att skapa viktiga och värdefulla mötesplatser för våra hjärtbarn och deras familjer, och vi tycker också om att springa! Vad passar bättre än att kombinera nytta med nöje?!

Vi är oerhört glada att vi har Stockholm Marathon-gruppen med oss som medarrangörer i loppet, samt ett antal partners som på olika sätt stödjer loppet och dess planering och genomförande.

Vi är också oerhört stolta och glada över att Isabellah Andersson, Sveriges i särklass främsta långdistanslöperska och tillika hjärtebarnsmamma deltar i Hjärtebarnsloppet.

Vi vill rikta ett innerligt och stort TACK till Isabellah och hennes tränare och make, Lars som båda har stöttat projektet helhjärtat ända från början.

Nu går och springer vi från ord till handling!
Varmt välkommen med din anmälan till Hjärtebarnsloppet den 5 juni 2016!

Var går intäkterna från deltagaravgifterna?
Intäkterna från Hjärtebarnsloppet går oavkortat till Hjärtebarnsfonden som arbetar med stöd till barn och ungdomar som lever med medfödda eller förvärvade hjärtfel, Hjärtebarnsfonden ger också bidrag till forskning avseende medfödda hjärtfel samt stöd till den ovärderliga läger- och mötesverksamhet där drabbade barn och ungdomar och även deras familjer träffas och byter erfarenheter.

Hjärtebarnsfonden innehar 90-konto, pg 90 05 87-7 och granskas av Svensk Insamlingskontroll.

Om hjärtfel
Hjärtfel är den vanligaste missbildningen man kan födas med, en del hjärtfel är enkla, medan andra är mycket allvarliga och komplicerade, många kräver flera operationer

Numera överlever de flesta barnen den första akuta tiden efter upptäckten. Några blir helt återställda, andra måste genomgå en eller flera hjärtoperationer och vissa blir aldrig helt friska.

Hjärtebarnsloppet vill bidra till att uppmärksamma barn och familjer som lever med hjärtfel. Vi vill bidra med kunskap och insikt om vad det innebär att leva med hjärtfel, vi vill bidra med stöd till forskning och utveckling, vi vill också uppmärksamma glädjen och betydelsen av fysisk aktivitet även för hjärtebarnen!

Att få barn med hjärtfel är extremt påfrestande och påverkar hela familjen. Många lever med stor oro under flera år och ett sätt att stärka personer som har varit med om traumatiska upplevelser är att låta dem träffa andra med liknande erfarenheter bakom sig. Det gäller både barn och vuxna.

Sponsor av Hjärtebarnsloppet:

sponsor EST

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.